Salut, Bine ai venit pe la noi!

#atemporal fluid/lichid #alchimiecultura #puzzle  

#Andrei Cojanu –  background-ul meu as spune ca este cel putin non-linear. Cu toate ca am studiat si profesat in domeniul economic pt corporatii multinationale (in urma cu ceva ani), am gravitat (natural as zice) catre domeniul artei. Mi-am format  o idee in linia intai in telviziune si mass media, gasindu-ma recent chiar si in roluri pe scena de teatru si in seriale TV. 

Pe langa pasiunea inca din copiliare. Am fost tot timpul atras de magia vitraliului. De momentul in care il privesti si practic “ai secunda” in care te poti uita. Nu vei mai prinde perspectiva de adineauri.

Povestea Studio Refract se leaga de vizunea mea asupra realitatilor traite si, cred, un experiment de ilustrare a acesteia. Mai mult, am fost tot timpul atras de fluiditatea atemporala a sticlei ca material, un caracter pe care, poate, il caut in lucrarile mele si, de ce nu, ca si “artist/creator”. Astfel, am pornit pe acest drum, aproape alchimic, de descoperire si ilustrare a perspectivelor umane, refractate in toate complexitatile mozaicurilor, in special din sticla. O calatorie de descoperire atat a tehnicilor vechi cat si fuziunea lor cu obiecte de zi cu zi si cu metode moderne de fabricare. O calatorie ce deschide si povestea Studio Refract, cat si poate o cale de a colora lumea inconjuratoare in…. alta lumina:).

 

Andrei Cojanu - Studio Refract
Studio Refract

De aici si numele, cred. E vorba de puterea asta a artei de a schimba perspectiva. La fel cum sticla schimba directia luminii. Astfel, schimba perspectiva; ilustreaza o alta realitate. Asta cred ca incerc si eu sa fac, sa imi ilustrez realitatea prin puterea atemporala si fluida a mozaicurilor si vitraliilor.

 Asta va face si STUDIO REFRACT, pornind acum cu o colectie de #homedeco, formata din obiecte pe care PUR SI SIMPLU le-as vedea in jurul meu, pentru a-mi schimba perspectiva; iar in momentul asta, in jurul nostru, ne trebuie obiecte care sa ne schimbe perspectiva. Caminul este, cred eu, ce iti da directia si stabilitatea de zi cu zi. Aici pot sa imi pun amprenta…  

 Mai mult, Studio Refract  incerca sa  INCURAJEZE PE ORICINE sa invete sa se exprime in FORMA  asta de arta si de a avea posibilitatea de a creea propria perspectiva.